Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак

Автор: Леся Ловіцька

Голубці готуються довго, але іноді хочеться порадувати близьким смачним та ситним блюдом. Спробуйте приготувати їх із секретним інгредієнтом – для більшої соковитості та цікавого смаку.

Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак - today.ua

Щоб приготувати голубці, знадобиться дві години вільного часу та звичні продукти. У фарш потрібно дотиснути тертий сир - будь-який, який опиниться під рукою. Він забезпечить начинці в'язкість та додасть нотку пікантності.

Інгредієнти

  • середня капуста;
  • цибулина;
  • морква;
  • яйце;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 250 г круглого рису;
  • 5 з. часнику;
  • 150 г сиру;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль, перець та інші спеції за смаком;
  • 200-400 мл томатного соку (можна використовувати томатний соус чи пасту);
  • вода.

Приготування

Покладіть капусту в пакет, щільно закрийте і поставте у мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Потім потрібно зрізати з листя великі прожилки і скласти їх.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Відваріть рис до напівготовності. Обсмажте цибулю з морквою та цукром – вона додасть овочам приємну солодкість, трохи карамелізує їх та дозволить повністю розкрити смак.

Окремо змішайте яйце, сіль, перець, спеції та фарш. Охолоджену крупу і засмажку потрібно додати до м'ясної начинки і перемішати.

Сформуйте голубці, як вам подобається – конвертиком чи рулетом. Укладайте їх у сотейник - швом донизу, щоб вони не розвалилися.

Влийте томатний сік, а потім воду, щоб покривала голубці. Також можна використовувати томатну пасту чи соус, їх потрібно по 50 чи 100 мл відповідно. Тушкуйте вироби на повільному вогні під кришкою протягом 45-60 хвилин. Смачного!

Голубці як у ресторані: секретний інгредієнт у рецепті додасть соковитості та покращить смак

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, що голубці краще готувати із молодої капусти, вони виходять м'якшими та ніжнішими. Наприкінці жовтня вона залишається доступною. Середня ціна овочів у великих супермаркетах – 17,63 грн, а білокачанну продають по 7,63 грн.

Раніше повідомлялося, як приготувати ліниві голубці у духовці - нашвидкуруч.