Ліниві вареники з молодої картоплі: який інгредієнт додати до начинки

Автор: Лобанова Єлизавета

Молоду картоплю достатньо відварити і змішати зі сметаною або вершковим маслом, і гарнір на обід чи вечерю готовий. Однак з молодої картоплі можна готувати деякі інші прості страви, наприклад, ледачі вареники. Для пікантного смаку для начинки можна використовувати бринзу.

Ліниві вареники з молодої картоплі: який інгредієнт додати до начинки - today.ua

Ліниві вареники з молодої картоплі

Інгредієнти:

  • молода картопля - 1 кг
  • бринза - 100 г
  • борошно - 100-200 г
  • яйця - 2 шт.
  • часник - 2-3 зубчики
  • вершки - 50 мл
  • зелень - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Ліниві вареники з молодої картоплі: який інгредієнт додати до начинки Молоду картоплю чистимо, відварюємо або запікаємо в духовці. Дістаємо і даємо овочу трохи охолонути.

Перетираємо картоплю через сито, або робимо пюре, вбиваємо два яйця і перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.

Популярні зараз

Дальнобійники відмовляються виходити в рейси: Україні загрожує продовольча та паливна криза

Колишніх цін більше немає: в Україні подорожчали однокімнатні квартири

Оголошено евакуацію Вовчанська: у ЦПД оцінили шанси ворога дійти до Харкова

В Україні з 1 червня для власників електромобілів запровадять новий тариф

Змішуємо картоплю з дрібно нарізаною бринзою. Додаємо борошно, замішуємо м'яке тісто, що не липне до рук. Накриваємо тісто плівкою і даємо відпочити 15-20 хвилин.

Беремо шматок тіста, розкочуємо в ковбаску та нарізаємо на невеликі шматочки.

На сковороді розігріваємо олію, підсмажуємо подрібнений часник із зеленню. Додаємо вершки і даємо закипіти.

Кип'ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями і одразу перекладаємо на сковороду.

Тушкуємо вареники із зеленню кілька хвилин. Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати молоду картоплю із пікантною скоринкою.