Молоду картоплю достатньо відварити і змішати зі сметаною або вершковим маслом, і гарнір на обід чи вечерю готовий. Однак з молодої картоплі можна готувати деякі інші прості страви, наприклад, ледачі вареники. Для пікантного смаку для начинки можна використовувати бринзу.
Ліниві вареники з молодої картоплі
Інгредієнти:
- молода картопля - 1 кг
- бринза - 100 г
- борошно - 100-200 г
- яйця - 2 шт.
- часник - 2-3 зубчики
- вершки - 50 мл
- зелень - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Молоду картоплю чистимо, відварюємо або запікаємо в духовці. Дістаємо і даємо овочу трохи охолонути.
Перетираємо картоплю через сито, або робимо пюре, вбиваємо два яйця і перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком.
Популярні зараз
Дальнобійники відмовляються виходити в рейси: Україні загрожує продовольча та паливна криза
Колишніх цін більше немає: в Україні подорожчали однокімнатні квартири
Оголошено евакуацію Вовчанська: у ЦПД оцінили шанси ворога дійти до Харкова
В Україні з 1 червня для власників електромобілів запровадять новий тариф
Змішуємо картоплю з дрібно нарізаною бринзою. Додаємо борошно, замішуємо м'яке тісто, що не липне до рук. Накриваємо тісто плівкою і даємо відпочити 15-20 хвилин.
Беремо шматок тіста, розкочуємо в ковбаску та нарізаємо на невеликі шматочки.
На сковороді розігріваємо олію, підсмажуємо подрібнений часник із зеленню. Додаємо вершки і даємо закипіти.
Кип'ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями і одразу перекладаємо на сковороду.
Тушкуємо вареники із зеленню кілька хвилин. Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати молоду картоплю із пікантною скоринкою.