Today.ua

Навіщо додавати сіль та оцет у пральну машинку: досвідчені господині поділилися унікальним засобом

Кожна господиня має свої унікальні секрети ефективного прання. Хтось використовує спеціальні хімічні засоби, а хтось прихильник народних методів. Якщо ви хочете, щоб ваші речі були м'якими на дотик і не втрачали колір під час прання, тоді додавання солі у відсік пральної машини допоможе вам у цьому.

Сіль усуває неприємний запах з одягу та робить речі дуже м'якими на дотик (зокрема, рушники). Також вона видаляє вапно та накип з барабана, грибок та бактерії. А ще сіль усуває неприємний запах у машинці, так само, як і оцет.

Перед пранням одну чайну ложку солі додайте до барабана пральної машинки, а потім закидайте речі. Краще використовувати сіль крупного помелу. Після цього бажано виставити високу температуру прання (80-90 градусів), щоб сіль розчинилася.

Ще один спосіб – додати ложку солі у відсік машинки для рідкого ополіскувача. Таким чином можна очистити машинку від неприємного запаху та накипу. Якщо вам потрібно відпрати сильно забруднений одяг зі старими плямами, в барабан машини крім солі додайте столову ложку лимонного соку або чайну ложку оцту.

При пранні махрових рушників в барабан машинки додайте 4 столові ложки солі і 100 мл оцту. Стирайте 15 хвилин. Тоді рушники стануть м'якими та пухнастими після прання.

Раніше повідомлялося, як правильно користуватися пральною машинкою, щоб витрачати менше електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ