Today.ua

Названо найшкідливішу картоплю, яку потрібно виключити з раціону харчування

Картопля – найпоширеніший овоч в Україні, який часто називають другим хлібом. Стало відомо, який спосіб приготування є найшкідливішим. Такий гарнір потрібно виключити з раціону харчування.

Картоплю можна приготувати різними способами. Однак більшість людей у всьому світі любить саме смажену картоплю – з апетитною золотистою скоринкою та ніжну всередині.

Вчені та медики закликали відмовитися від обожнюваної багатьма картоплі фрі. Це не лише калорійна бомба, а й небезпечна їжа. Справа в тому, що під час смаження олія виділяє канцерогени і стає токсичною для організму. Така їжа не принесе жодної користі, одну шкоду. Вживання смажених страв негативно відбивається на роботі органів та сприяє розвитку різних захворювань.

При смаженні крохмаль у картоплі перетворюється на шкідливі вуглеводи. Після вживання такої страви у крові відразу піднімається рівень глюкози, а підшлункова залоза починає виділяти багато інсуліну, щоб її розщепити. У людини згодом може розвинутися інсулінова резистентність та цукровий діабет.

Лікарі не вважають корисним навіть картопляне пюре. Справа в тому, що у процесі подрібнення овочів вивільняється багато крохмалю. Така картопля містить велику кількість цукру, тому її не варто їсти людям з цукровим діабетом та ожирінням.

Найкорисніша картопля - у шкірці або так званому мундирі. За такого способу приготування в овочі зберігається максимум вітамінів.

В Україні стрімко дорожчає картопля

Аналітики проекту EastFruit зауважили, що на вітчизняному ринку другий тиждень поспіль дорожчає картопля. Зараз вона надходить партіями по 12-16 грн/кг, тоді як минулого тижня була на 17% дешевшою. Це пов'язано зі скороченням поставок низькоякісного товару та з підвищенням попиту на продукцію. Великі господарства стримують продаж високоякісного товару, надіючись на подальше подорожчання і вищий заробіток.

Картопля в Україні вже в 2,5 рази дорожча, ніж була в аналогічний період минулого року. Причому учасники ринку не планують знижувати ціни.

Раніше було названо найшкідливішу рибу, яку не можна часто їсти, а краще взагалі виключити з раціону харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ