Today.ua

Розкрито головний секрет варіння смачної картоплі

Картопля - найпопулярніша їжа на столах українців. Варіантів приготування цієї страви можна придумати дуже багато, але важливо не допускати найпростіших помилок, адже тоді елементарне пюре у вас вийде не таким смачним, як ви б того хотіли. На польському інтернет-порталі Wirtualna Polska з'явилася корисна інформація про те, як правильно варити картоплю в мундирах і робити пюре.

Більшість господинь перед варінням заливають сиру картоплю холодною водою і ставлять каструлю на вогонь. У такому випадку овоч втрачає велику частину поживних речовин, які в ньому містяться. Це і вітамін C, і кальцій з магнієм, залізо, сірку, йод, марганець і натрій. Тому фахівці рекомендують класти картоплю в киплячу воду, а солити її вже в самому кінці приготування, коли картопля вже буде м'якою.

Молоду картоплю перед варінням найкраще чистити і варити на середньому вогні від 15 до 20 хвилин, кинувши овоч в киплячу воду. Стару картоплю краще готувати в мундирі, адже в шкірці зберігається безліч корисних речовин. Тому не поспішайте чистити картоплю, позбавляючи себе вітамінів. Для приготування пюре картопля відразу ріжте маленькими шматочками, щоб вона швидше зварилася. Щоб пюре було смачніше, додайте в картопля молоко, цибулю і вершкове масло прямо у воду при варінні, і чекайте, коли картопля добре розвариться.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні і тонкі млинці, які не будуть рватися і підгорати на сковорідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ