Today.ua

Максимально свіжі та корисні: консервовані помідори без оцту, солі та цукру

Консервовані продукти шкідливі для здоров'я, тому що для їх приготування використовуються цукор, сіль та оцет. А якщо купувати консервацію в магазині, то у складі взагалі можна знайти різні "Єшки", які продовжують життя продукту.

Досвідчені господарки поділилися рецептом ідеальних помідорів, які навіть після консервації нагадують свіжий овоч. А найголовніше для його приготування не використовуються ні оцет, ні цукор, ні сіль.

Консервовані помідори без оцту, солі та цукру – рецепт

Найголовніше потрібно відібрати м'ясисті та щільні помідори. Переспілі та м'які плоди не підходять.

Спосіб приготування:

  1. Помідори добре миємо та висушуємо.
  2. Розрізаємо навпіл та видаляємо білу частину, де був хвостик.
  3. Обов'язково потрібно добре простерилізувати банки.
  4. Розкладаємо по банках помідори і заливаємо трохи охололою (не окропом) кип'яченою водою.
  5. На дно каструлі з товстим дном стелимо рушник, а зверху ставимо банки з помідорами. Заливаємо до шийок теплою водою.
  6. Включаємо вогонь, чекаємо, коли закипить вода і кип'ятимо банки протягом 15 хвилин. Це стосується літрових банок. Якщо банка півлітра, то потрібно кип'ятити 10 хвилин. Важливо не переварити помідори – адже найголовніше зберегти їх дуже свіжими.
  7. Банки щільно закручуємо кришками, перевертаємо та перевіряємо, щоб не витікала рідина. Закутувати банки ковдрою не потрібно. Після того, як вони охолонуть, їх можна переставити в прохолодне місце - підвал, або на крайній випадок під раковину.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати томатний сік на зиму – простий рецепт приготування корисного напою без цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ