Українці дізнаються про якість ковбаси і сосисок те, чого не мали знати: ухвалено новий закон

Автор: Марченко Любов

Вже незабаром в Україні має кардинально поліпшитись якість ковбас і сосисок. Виробники не зможуть виготовляти і продавати неякісний продукт. А споживач зможе оцінювати якість м'ясних виробів не лише на око та за ціною, а й за вичерпною інформацією щодо компонентів кожного продукту.

Українці дізнаються про якість ковбаси і сосисок те, чого не мали знати: ухвалено новий закон - today.ua

Новий закон, який вже проголосували у Верховній Раді, спонукатиме виробників до виготовлення якісного продукту. І крім того, буде запроваджено повний реєстр харчових добавок, який буде доступний усім.

Незважаючи на те, що дієтологи не радять захоплюватись готовими ковбасними виробами, а краще самим готувати м'ясні страви, усе ж немало українців віддають перевагу готовим ковбасам і сосискам. Це не потребує часу на приготування, і це, зрештою, смачно. Втім, "смачно" не завжди є синонімом "корисно". В деяких випадках виробники досягають смаку за рахунок хитромудрих добавок. І не скрізь ці добавки становлять користь для здоров'я. Втім, вже незабаром усе зміниться.

Українці дізнаються про якість ковбаси і сосисок те, чого не мали знати: ухвалено новий закон

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

"Законопроект має на меті зробити українські харчові продукти тваринного походження якіснішими. А умови для реєстрації підприємств більш прозорими. Наприклад, невелике виробництво можна буде зареєструвати, не виходячи з дому, у "Дії", - каже один зі співавторів закону Олександр Гайду.

Зокрема, в ухваленому законі передбачено 17 змін, які мають суттєво поліпшити якість ковбаси та сосисок, а також дадуть можливість споживачам володіти вичерпною інформацією про їхній вміст.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В рамках реалізації цього закону має бути створений реєстр харчових добавок, ароматизаторів та харчових ензимів, в якому буде присутня інформація про вплив кожної з цих добавок на здоров'я людини.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, яку ковбасу взагалі ніколи не варто вживати.