Today.ua

Як приготувати деруни з картоплі та м'яса на сковороді: покроковий рецепт

Деруни – це популярна страва, яку готують у багатьох українських родинах та ресторанах. Пропонуємо рецепт цього чудового частування, яке виходить м'яким усередині і з хрусткою скоринкою зверху.

Рецепт дерунів з м'ясом

Інгредієнти:

Приготування:

  1. На самому початку потрібно очистити картоплю, ретельно промити і натерти на великій тертці, віджавши рідину.
  2. У миску з тертою картоплею слід додати дрібно нарізану зелену цибулю.
  3. М'ясний фарш (можна використовувати будь-який) також слід додати до картоплі.
  4. Після вбийте яйце, додайте мелену паприку, сіль та чорний перець.
  5. Перемішайте і всипте борошно.
  6. Ще раз ретельно перемішайте усі інгредієнти.
  7. На сковороді нагрійте олію і викладайте на неї по одній столовій ложці картопляно-м'ясної маси, формуючи деруни.
  8. Обсмажуйте їх з двох боків до красивого та апетитного рум'яного кольору.
  9. Подавати деруни з картоплі з м'ясом краще гарячими. Доповнити цю страву можна свіжою сметаною чи улюбленим соусом.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт дерунів з часником та сиром, які не соромно подати навіть на святковий стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ